Blog – Muziek video Groove Blue

Voor de band Groove Community mogen wij een videoclip maken voor het nummer Groove Blue.
In deze post lees je terug hoe we te werk zijn gegaan. (Begin onderaan)

Fase 6: Making of
Onderstaand is een leuk leesverslag die iets dieper ingaat op hoe de clip tot stand kwam. We hebben ook een making of gemaakt:

Fase 5: Editting & effects
De volgorde van het tot stand komen van deze clip is een beetje vreemd.
Normaliter begin je met het monteren van de beelden die je geschoten hebt.
In dit geval begonnen we met het positioneren van de vlekken. De geschoten beelden kwamen pas aan het eind.
Na een heleboel afbeeldingen geanimeerd te hebben was de video eindelijk klaar!

Fase 4: Filming the band
We zijn de band wezen filmen tijdens een repetitiedag. Dit deden we met een green screen als achtergrond.  Het was voor de band een pittige uitdaging om het nummer na te spelen gezien zij gedeelten geïmproviseerd hebben.

Fase 3: Inkt filmen en bewerken
Neem een aquarium, een wit vel papier, inkt/verf/ranja (alles wat vloeibaar is met een kleurstofje erin) en een camera. Scherpstellen en schieten!

Fase 2: Autonoom en digitaal werk
Vanuit een table top view zijn we bezig geweest met verfspetters maken. Dit werd vastgelegd op video en op foto. Met digitale bewerkingsprogramma’s hebben we de spetters verwerkt in de video. Vervolgens hebben we alle kleuren omgekeerd, wat meer in de stijl van the Pink Panther valt.

Fase 1: Concept
Het nummer Groove Blue heeft een heerlijke jazzy vibe.
In de brainstormsessie kregen we het gevoel dat we vroeger kregen van the Pink Panther tekenfilm. Deze tekenfilm bevatte ook jazz muziek en de visuals van de tekenfilm pasten bij de muziek.
Eenzelfde soort gevoel willen we generen bij deze muziek video, maar wel in een modern jasje. We kwamen erbij om 3d elementen te verwerken in de video. Nou ja, 2.5d eigenlijk. Het parallex effect.
Het idee is om met verf en inkt te gaan werken. Autonoom werk wat we gaan digitaliseren.
Een eis van de band is dat we een theepot gaan verwerken in de clip. Dit willen ze laten terugkomen in al hun visuele materiaal.